Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестинците обвиняват Израел за смъртта на Арафат

08 ноември 2013, 11:53 часа • 14676 прочитания

Тауфик Тирауи, председател на палестинската комисия, която разследва причините за смъртта на лидера на Организацията за освобождение на Палестина Ясер Арафат, заяви, че Израел е "главният и единственият заподозрян за убийството историческия ръководител на палестинците, предаде БГНЕС.

"Израел е първият заподозрян, главният и единствен заподозрян в аферата с убийството на Ясер Арафат", подчерта Тирауи , уточнявайки, че становището на комисията е основано на заключенията на швейцарски и руски медицински доклади.

Тези доклади, които са разработени въз основа на биологични проби, взети на 27 ноември 2012 г. от тленните останки на Арафат, позволяват да се заключи, че "Арафат не е починал нито от старост, нит от болест, а е бил отровен, заяви д-р Абдала ал Башир, ръководител на лекарския екип в разследващата комисия.

Френският доклад за резултатите от изследването още не е предаден и палестинската комисия поиска от Париж да ускори процедурата. "Франция знае цялата истина и подробностите за мъченичеството на Ясер Арафат", подчерта Тауфик Тирауи.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес