Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палестина: На Израел не му пука за заложниците, ООН да му наложи санкции

14 август 2024, 11:24 часа • 705 прочитания

Палестинският посланик в ООН Рияд Мансур призова Съвета за сигурност на организацията да наложи санкции на Израел на фона на продължаващите смъртоносни нападения над цивилни в Ивицата Газа.

Мансур отбеляза, че няма нещо, което да оправдае действията на Израел срещу палестинците и подчерта, че това, което се случва в Газа не е заради заложниците. "Стана ясно преди много време, че на израелското правителство не му пука за тях. (Израелският министър-председател Бенямин) Нетаняху има други приоритети, егоистични, маниакални", допълни посланикът, цитиран от Анадолската агенция.

Още: Израел започна "антитерористична операция" на Западния бряг (ВИДЕО)

"Израел продължава да отнема човешки животи и да предприема всички възможни действия, за да разпространи пожари в Близкия изток, докато стоим тук на 75-ата годишнина от подписването на Женевските конвенции", заяви Мансур по време на спешното заседание на Съвета за сигурност, поискано от Алжир, след като Израел нанесе смъртоносен въздушен удар по училище, приютило разселени палестинци.

Още: Западните страни реагираха остро на молитвата на Бен Гвир в Ал Акса

"Позволете ми да кажа очевидното. Израел не се интересува от вашите осъждания. Той отхвърля вашите резолюции. Дори не се вслушва във вашите дебати", каза Мансур, визирайки израелския посланик в ООН Гилад Ердан.

Тъй като Ердан проверяваше телефона си, докато Мансур говореше пред Съвета, палестинският посланик заяви: "Техният представител ще си играе на телефона, докато вие говорите".

Още: САЩ одобри продажбата на Израел на различно военно оборудване

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес