Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освободиха под гаранция бившия пакистански премиер Имран Хан

29 август 2023, 16:59 часа • 996 прочитания

Пакистански съд отложи изпълнението на тригодишната присъда на бившия премиер Имран Хан и постанови освобождаването му под гаранция.

Състав от двама съдии на Върховния съд на Исламабад, ръководен от съдия Аамер Фарук, обяви заповедта, предаде Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Хан беше осъден от първоинстанционен съд в Исламабад по-рано този месец за укриване на данни за чуждестранни подаръци, които е получил по време на близо 4-годишното си управление. Вследствие на това избирателната комисия му забрани да заема публични длъжности в продължение на пет години.

Още: Имран Хан обвини военните в Пакистан, че се опитват да унищожат партията му (ВИДЕО)

Говорител на партията на Хан "Пакистански техрек-е-инсаф" заяви, че Върховният съд на Исламабад е отменил решението на по-долна инстанция, с което той е бил лишен от свобода за три години - решение, което му е попречило да участва в предстоящите избори.

Снимка: Getty Images

Превърналият се в политик състезател по крикет, срещу когото се водят редица дела, беше отстранен чрез вот на недоверие през април 2022 г. В момента той се намира в затвора в северозападния град Атток.

Още протести в Пакистан: Имран Хан отново е изправен пред съда (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес