Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остров Мавриций ще приема чуждестранни туристи след PCR тест

21 януари 2021, 16:47 часа • 16353 прочитания

Властите в Мавриций определиха предварителните условия за свободен достъп до страната на чуждестранни туристи, съобщи туристическият сайт АТОР, цитиран от БГНЕС.

В държавата стартира масова кампания за ваксиниране срещу COVID-19 с цел постигане на стаден имунитет на населението. Дотогава всички гости на страната трябва да спазват карантинните изисквания.

Възможно е в дългосрочен план Мавриций да предостави свободен достъп на ваксинираните туристи, а неваксинираните ще трябва да спазват двуседмична карантина, се казва в изявление на управлението по туризъм.

Ако искате да посетите острова сега, трябва да представите сертификат за отрицателен PCR тест за коронавирус, направен между 5 и 7 дни преди датата на пътуването. Необходимо е също потвърждение за туристическия пакет, включващ включва настаняване на пълен пансион в стая на специално определен хотел за задължителна 14-дневна карантина и услуги за три теста за коронавирус (в деня на пристигане, на седмия и 14-ия ден от престоя) на стойност 13,5 хиляди рупии.

Всички туристи, освен това, трябва да попълнят декларация за здравословното си състояние и формуляр за своето местонахождение в страната.

Тези условия за влизане ще бъдат в сила до 15 февруари 2021 г. До тази дата важи и забраната за пристигане в страната на всякакви самолети и морски съдове без специалното разрешение на местните власти.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес