Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осем души загинаха при катастрофа на магистралата край Руската федерация Алтай

26 октомври 2019, 08:57 часа • 1786 прочитания

Осем души загинаха при катастрофа на 74-ия километър от магистралата Барнаул - Рубцовск на област Топчихински в Руската федерация Алтай. Участници в инцидента са два автомобила - миниван и микробус, съобщава ТАСС. Шестима от пътувалите са загинали на място. Един е починал в линейка и друг - в централната районна болница в Калман.

Според регионалното министерство на здравеопазването, четирима души са били откарани в Централна районна болница в Топчихински, един в Централна районна болница в Калман, и петимата са в тежко състояние. В спасителната операция са участвали четири медицински екипа на спешна помощ и един от регионалния център по медицина на бедствията е изпратен в областните болници.

След като състоянието на пострадалите се стабилизира, те ще бъдат изпратени в областната болница. По предварителни данни към момента на произшествието в две коли са пътували над 15 души, уточнява ТАСС. Пресслужбата на Министерството на вътрешните работи съобщи, че в 07:50 ч. местно време, 27-годишен шофьор навлязъл с "Нисан" в насрещната лента и се блъснал с лек автомобил „Фиат", който се е движел в обратната посока.

Служители на пътната полиция идентифицират възможни очевидци и свидетели на произшествието, за да изяснят обстоятелствата, при които е станала катастрофата. По-късно стана ясно, че по време на инцидента в колата са били само роднини на шофьора, навлязъл в насрещното.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес