Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ООН призова държавите да приемат още половин милион сирийски бежанци

30 март 2016, 16:46 часа • 1976 прочитания

Организацията на обединените нации (ООН) отправи апел към държавите да приемат допълнително половин милион бежанци от Сирия, пише германският вестник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Лагерите в съседните на Сирия страни отдавна са препълнени и трябва да бъдат освободени, обясни генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на конференция в Женева, посветена на разрешаването на бежанския проблем. Германия, Норвегия и Канада бяха изтъкнати като положителен пример за хуманитарна и сърдечна политика към бягащите от кървавия граждански конфликт в Сирия.

Според Бан Ки-мун предизвиканата от войната в Сирия бежанска криза изисква „показателно“ увеличаване на световната солидарност.

„Събрали сме се тук да отвърнем на най-голямата бежанска криза на нашето време. Това изисква показателно увеличение на международната солидарност“, каза той.

Срещата в Женева идва след конференцията в Лондон през февруари, където бяха дадени обещания за осигуряването на 11 млн. долара в помощ на управлението на най-голямото преместване на хора от Втората световна война насам.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес