Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиниха австралиец, тормозил дива птицечовка във влак

06 април 2023, 17:05 часа • 1130 прочитания

Австралиец е обвинен, след като се твърди, че е откраднал птицечовка от дивата природа, качил я на влак и след това я показал в местните магазини, предава BBC.

26-годишният мъж беше открит, след като полицията призова за обществена помощ за намиране на животното, за чието здраве има сериозни опасения. 

На полицията в Куинсланд е казано, че бозайникът е пуснат в близката река, но не са успели да го открият. Мъжът може да получи глоба до 430 000 австралийски долара (231 700 британски лири, 288 500 долара). ОЩЕ: Руски войници разстрелват за развлечение птици от Червената книга

Жена, която е била с него, също е говорила с полицията. 

Камерите за наблюдение във вторник заснеха двойката да се качва на влак в Морейфийлд, на около час северно от Бризбейн, държейки животното, увито в кърпа. 

„Според доклада, предоставен на властите, те са го показвали на хората във влака, позволявайки им да го потупват“, каза Скот Ноулс от полицията в Куинсланд. Полицията също ще твърди в съда, че двойката е видяна да показва животното на членове на обществеността в близкия търговски център.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес