Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама иска да воюва с ИД в кибер пространството

25 април 2016, 08:22 часа • 730 прочитания

Американският президент Барак Обама ще търси нови възможности за съвместни действия на цифровия фронт срещу терористичната групировка ИД, пише БГНЕС.

По време на срещата си в Хановер днес (25 април) американският президент Барак Обама възнамерява да обсъди подробно с лидерите на Германия, Великобритания, Франция и Италия възможността за използване на кибернетични оръжия срещу терористичната групировка "Ислямска държава". Планът на Обама е "да отвори нов фронт" в борбата срещу ИД чрез оръжия, които Съединените щати доскоро "използваха главно срещу Русия, Китай, Иран и Северна Корея".

"Преразглеждане на възможностите за противопоставяне на терористите с нови по-съвършени средства е част от дневния ред на Обама в понеделник, когато той ще вземе участие в конференция в Хановер с лидерите на Германия, Великобритания, Франция и Италия", информира The New York Times.

Междувременно стана ясно, че Съединените щати ще изпратят допълнително в Сирия още до 250 военнослужещи за помощ в борбата с групировката "Ислямска държава". Предстои Обама да обяви това официално днес (25 април).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес