Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ОАЕ въведе санкции за шофиране при наводнение

25 октомври 2024, 12:04 часа • 471 прочитания

Обединените арабски емирства (ОАЕ) въведоха „възпиращи санкции“ за шофиране под въздействието на алкохолни напитки, пресичане на пътя от неопределени места или шофиране в долина по време на наводнение. За целта правителството издаде федерален указ за правилата за движение, който ще влезе в сила от 29 март 2025 г., съобщи дубайското англоезично издание Khaleej Times.

Намалиха минималната възраст за шофьорите

Тези, които са навършили 17 години, вече имат право да получат свидетелство за шофиране, според съвет от Службата за медии на правителството на ОАЕ.

Преди това човек трябва да е навършил 18 години, за да има право да управлява автомобили и леки превозни средства.

Забраниха шумните превозни средства

В допълнение към това страната ще забрани шофирането на превозни средства, които вдигат много шум, и няма да позволи използването на автомобилни клаксони в рамките на градовете, освен за предотвратяване на опасност или инциденти.

Новите разпоредби също забраняват на пешеходците да пресичат пътища с ограничение на скоростта над 80 километра в час. Властите обясниха, че тези, които не се съобразят, ще носят гражданска или наказателна отговорност. ОЩЕ: Ето как хората в Дубай се справят с наводненията (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес