Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху се закани да накаже „Хамас” в Газа

11 май 2021, 17:26 часа • 2315 прочитания

Премиерът та Израел Бенямин Нетаняху предупреди във вторник, че страната му ще засили атаките срещу ислямистките управници от „Хамас” в Газа, след като две израелски жени бяха убити от ракети, изстреляни от анклава, предаде АФП.

"От вчера армията е извършила стотици нападения срещу „Хамас” и „Ислямски джихад” в Газа ... и ние ще засилим още повече силата на нашите атаки", каза Нетаняху във видео, публикувано от неговия кабинет, добавяйки, че „Хамас” "ще бъде удрян по начини, които не очаква".

Израелският лидер говори след като две израелски жени бяха убити в южния град Ашкелон от ракети, изстреляни от ивицата Газа.

„Изразяваме съжаление за смъртта на две израелски жени и ви моля да спазвате инструкциите за сигурност“, добави Нетаняху, обръщайки се към израелци в края на срещата по сигурността в южната част на Израел.

"Хамас" заяви, че е изстрелял 137 ракети за пет минути във вторник следобед по Ашкелон и близкия Ашдод при едновременни удари, целящи да затруднят противовъздушната отбрана на Израел.

Израелската армия засили въздушните удари по позиции на „Хамас” и „Ислямски джихад” в Газа, където здравните власти твърдят, че 26 души са били убити при размяна на огън от понеделник, включително девет деца. "Елиминирахме командири, ударихме много важни цели и решихме да атакуваме по-силно и да увеличим темповете на атаките", каза Нетаняху.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес