Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху поиска прошка за провала си в спасяването на заложниците (ВИДЕО)

02 септември 2024, 22:15 часа • 947 прочитания

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че иска прошка за това, че не е успял да спаси шестима заложници, чиито тела бяха извадени от тунел в Газа през уикенда, предаде АФП.

„Искам прошка за това, че не ги върнахме живи. Бяхме близо, но не успяхме. Хамас ще плати много висока цена за това“, каза Нетаняху.

„Бяхме близо, но не успяхме. Хамас ще плати много висока цена за това. Убийството на шестимата заложници не се случи заради решението за „Филаделфия“, а заради самия Хамас“, заяви премиерът.

Още: Многохиляден протест в Израел поиска освобождаване на заложниците (ВИДЕО)

„Ще накараме Хамас да плати много висока цена в близко бъдеще. Никой не е по-ангажиран от мен с освобождаването на заложниците. Никой не може да ме поучава по този въпрос“, подчерта той.

Нетаняху даде подробности относно начина, по който са били екзекутирани заложниците, твърдейки, че това е станало с „изстрел в тила“, пише БГНЕС.

„Тези убийци екзекутираха шестима от нашите заложници, застреляха ги в тила“, каза той, отхвърляйки идеята, че Израел трябва да отговори с „отстъпки“ в преговорите за прекратяване на огъня в Газа.

Още: Нетаняху се извини на семейството на един от загиналите заложници

Израелският министър-председател настоя, че израелските сили трябва да запазят контрола върху коридора „Филаделфия“ по границата между Египет и Газа.

„Постигането на целите на войната минава през коридора „Филаделфия“. Контролът върху оста „Филаделфия“ гарантира, че заложниците няма да бъдат изнесени контрабандно от Газа“, добави Нетаняху.

Хамас настоява за пълно изтегляне на Израел от района като част от преговорите за прекратяване на огъня в Газа, водени с посредничеството на САЩ, Катар и Египет. 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес