Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Назарбаев не е напускал Казахстан

08 януари 2022, 10:00 часа • 6479 прочитания

Първият президент на Казахасан и бивш шеф на Съвета за национална сигурност Нурсултан Назарбаев се намира в столицата Нур Султан и поддържа връзка с държавния глава Касим-ЖомартТокаев, обяви Айдос Укибай, говорителят на Назарбаев, съобщава БГНЕС.

„Елбасъ (лидерът на нацията Нурсултан Назарбаев) се намира в столицата на Казахстан, град Нур-Султан. Молим ви да не разпространявате съзнателно невярна и спекулативна информация. Елбасъ провежда редица консултативни срещи и е в пряк контакт с президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев“, написа Укибай на страницата си в Туитър.

Добави още, че Назарбаев е провел няколко телефонни разговора с държавни глави, приятелски настроени към Казахстан. „Елбасъ призовава всички да се обединят около президента на Казахстан, за да преодолеят настоящите предизвикателства и да гарантират целостта на страната ни“, посочи говорителят.

В четвъртък се появиха съобщения, че на фона на вълненията в страната Назарбаев и цялото му семейство са напуснали страната с изключение само на един от тримата му братя.

По-рано тази седмица Токаев пое длъжността председател на Съвета за сигурност, отстранявайки Назарбаев, който заемаше поста след доброволната му оставка през 2019 година.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес