Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наложиха временен полицейски час в Турция

27 юни 2020, 19:20 часа • 8140 прочитания

Във всички 81 окръга на Турция днес бе въведен временен полицейски час от 9:00 часа до 15:00 часа заради провеждането на кандидат-студентските изпити за 2,43 млн. кандидати, предаде DPA.

За пръв път в Турция се въвежда ограничение за движението на граждани, за да се улеснят кандидат-студентите и техните родители и да се предотврати струпването на хора. Ограничението ще важи и утре, съобщи министерството на вътрешните работи през седмицата.

Анадолската агенция публикува снимки на ученици и родители с маски, които чакат пред училищата. За учениците са осигурени маски и дезинфектанти за ръце, а охраната носи защитни шлемове и ръкавици.

Придружителите на кандидат-студентите не се допускат в двора на училището. В сряда здравният министър Фахретин Коджа призова семействата на кандидат-студентите да чакат далеч от мястото на изпитите и да не се събират на големи групи.

В Турция има над 194 000 заразени с коронавирус и над 5000 смъртни случая от началото на епидемията в средата на март. Страната започна да разхлабва мерките по-рано този месец, като отвори отново кафенета, ресторанти, молове и поднови полетите.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес