Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момче се обяви за принц от друга планета и избяга от къщи

14 октомври 2015, 16:32 часа • 9974 прочитания

Тринадесетгодишно момче от гр. Чанша, провинция Хунан, избягало от дома си, оставяйки на родителите си прощално писмо, в което наричало себе си 139-годишен принц от друга планета, разказва CCTV News.

Миналата неделя Лей Чжихун написал на родителите си писмо, в което се провъзгласил за принц на Звездата и Нощта от планетата Бисуому, разположена на 600 млрд. светлинни години от Земята.

Той заявил, че истинският син на семейството загинал в детската градина и той решил да приеме облика на починалото дете, след като космическият му кораб извършил принудително кацане на Земята.

По-нататък Чжихун пише, че е дошло време да се върне на родната си планета, тъй като нещо лошо се случило в неговото кралско семейство, и поданиците му очакват той да се върне и да ги освободи.

"Аз не съм дете и ме се струва, че вие, земляните, сте прекалено многословни. Но все пак благодаря за вашата работа, майко и татко. Пристигнах на Земята, без да си имам представа как изглеждат храната и дрехите."

Както се полага в прощалните писма, в заключение Чжихун призовал родителите си да не го търсят и да не разказват за истинския му произход. Освен това накрая той оставил редица неразбираеми знаци.

След като завършил писмото, той излязъл от къщи с черна раница и сума от около 100 юана ($16) в джоба.

Родителите незабавно съобщили в полицията, която тутакси започнала да търси момчето. Родителите недоумяват защо детето им е постъпило така, но смятат, че причината е, че му забранили да играе на своя iPad и му го взели.

Според майката причината може да е свързана с научнофантастичния роман, който наскоро купили на тийнейджъра. Яркото прощално писмо на Чжихун бързо се разпространило в мрежата, като предизвикало възторг сред китайските потребители. Някои дори започнали да се наричат жители на планетата Бисуому.

Всички, естествено, се надяват момчето скоро да се върне у дома, но не става ясно дали детето вече е открито.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес