Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малдивите въвеждат забрана за израелски граждани

03 юни 2024, 11:28 часа • 1459 прочитания

Правителството на Малдивите ще забрани на израелските граждани да влизат в страната, тъй като общественият гняв в преобладаващо мюсюлманската нация нараства заради войната в Газа. Новината съобщава Daily Mail.

Кабинетът на президента е решил да промени законите, за да попречи на притежателите на израелски паспорти да влизат в страната и да създаде подкомисия, която да наблюдава процеса.

В съобщението се казва, че президентът Мохамед Муйзу ще назначи специален пратеник, който да оцени палестинските нужди и да започне кампания за набиране на средства.

Препоръките на Израел

Говорителят на израелското външно министерство Орен Марморщайн  препоръча на израелците да избягват всякакви пътувания до Малдивите, включително тези с чуждестранни паспорти. Той също така препоръча на тези, които в момента са там, да обмислят напускане.

Стана ясно, че близо 11 000 израелци са посетили Малдивите миналата година, 0,6% от общия брой пристигнали туристи. ОЩЕ: Жертви след удари по бежански лагери в Газа, докато Израел се готви за примирие

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес