Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кремъл отрече да има компромати за Тръмп или Клинтън

11 януари 2017, 11:25 часа • 1123 прочитания

Кремъл никога не е разполагал с компромати за избрания американски президент Доналд Тръмп, нито за неговата бивша опонентка Хилари Клинтън. Това заявиш говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. По думите му съобщения за обратното са абсолютни глупости.

„Не, Кремъл няма компромати за Тръмп“, каза Песков. Той опроверга и твърденията за наличие на сведения у властите в Москва по отношение на Хилари Клинтън. „Това е абсолютна лъжа, абсолютна фабрикация и пълни глупости. Кремъл не се занимава със събирането на компромати“, посочи прессекретарят, отбелязва още БГНЕС.

Той дори сравни докладът на американските тайни служби за руски хакерски атаки с булевардно четиво. „Това се нарича „pulp fiction“, каза Песков, използвайки английският израз за литературния жанр криминале.

По време на своето изказване Песков коментира и политиката на вероятния бъдещ държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън, чието изслушване пред комисията по външна политика е по-късно днес. Според Кремъл той ще държи „твърда линия“ на своята политика, но също така властите се надяват, че ще се вслушва в разумните аргументи на Русия.

Според Песков позитивните отзиви от Москва по отношение на Тилерсън се отнасят до неговите професионални качества и конструктивна твърдост в защита на своите интереси. „Това не означава, че ние постоянно носим розови очила. Ние разбираме, че Тилерсън ще продължи да бъде достатъчно твърд човек по отношение на своята линия“, каза говорителят на Кремъл.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес