Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казахстан е готов за делови отношения с Афганистан

09 септември 2021, 09:56 часа • 1447 прочитания

Казахстан е готов да установи конструктивни бизнес контакти с новите власти на Афганистан, предимно за решаване на остри хуманитарни проблеми. Това заявил президентът на страната Касим-Джомарт Токаев в реч на церемония по връчване на акредитивните си писма, предаде ТАСС.

"Казахстан вярва, че Афганистан трябва да се превърне в стабилна, суверенна и обединена държава, живееща в мир със себе си и със съседите си. Готови сме да установим конструктивни бизнес контакти с новите власти, преди всичко за разрешаване на острите хуманитарни проблеми, пред които е изправена тази страдаща от дълго време страна. Международната общност не трябва да оставя Афганистан сам в този повратен момент с настоящите трудности", предаде думите на президента неговият говорител Берик Уали на страницата си във Фейсбук.

Токаев изразил и надеждата, че представители талибаните ще докажат, че те действително се придържат към по -умерени позиции и са отворени за преговори, сформирайки наистина единно, приобщаващо и представително национално правителство.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес