Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелските посолства по света са нащрек след убийството на лидер на „Хамас“

04 януари 2024, 15:46 часа • 1308 прочитания

Израелските посолства по света са били вдигнати нащрек след убийството на заместник-шефа на "Хамас" Салех ал Арури в Ливан. Новината пише Анадолската агенция. 

Защо е важен Арури?

Арури беше убит при израелски удар срещу офис на "Хамас" в южния квартал на Бейрут във вторник вечерта. Той беше най-висшият лидер на Хамас, убит от Израел след избухването на конфликта в ивицата Газа на 7 октомври. ОЩЕ: Израел ликвидира заместник-ръководителя на Хамас в Бейрут (ВИДЕО)

Посолствата са нащрек

„Всички посолства и израелски и еврейски институции бяха помолени да увеличат бдителността“, каза израелската обществена телевизия KAN в четвъртък.

„Въздушните сили и силите, разположени на границата с Ливан, също бяха помолени да увеличат бдителността на фона на заплахите за отмъщение от "Хамас" и "Хизбула“, се добавя в него.

Чака се отмъщение

Генералният секретар на "Хизбула" Хасан Насрала обеща в сряда вечерта, че убийството на Арури няма да остане ненаказано.

 Израелският кабинет по сигурността трябва да се събере по-късно в четвъртък, за да обсъди текущите събития след убийството на Арури.

Израел все още не е поел отговорност за убийството му, пише още турската агенция. ОЩЕ: Светът през 2023 г.: "Хамас" подпали брутална война в Израел (ВИДЕО и СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес