Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел започна "антитерористична операция" на Западния бряг (ВИДЕО)

14 август 2024, 10:58 часа • 823 прочитания

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщават, че тази сутрин (14 август) е започнала операция за борба с тероризма в град Тубас и в съседния град Тамун на Западния бряг.

Става въпрос за другата палестинска територия в рамките на Израел - на запад от река Йордан, на изток и североизток от Ивицата Газа (двете територии са разделени).

Още: Само мир в Газа ще спре Иран от война с Израел

Убит е въоръжен палестинец

Досега войниците на Израел са убили един палестински въоръжен мъж и са ранили други в размяна на огън, казват военните. Задържани са и няколко издирвани палестинци и са иззети оръжия, пише The Times of Israel.

Според военен източник пък е бил извършен удар с дрон срещу група въоръжени лица в град Тамун. Ударът е нанесен на фона на продължаващо нахлуване на ЦАХАЛ в района.

Припомняме, че в началото на август палестинец от Западния бряг намушка с нож и уби двама души в сърцето на Израел.

Още: Западните страни реагираха остро на молитвата на Бен Гвир в Ал Акса

Поразена цел на "Хизбула"

Снощи израелски изтребители са поразили ракетна установка на шиитската групировка "Хизбула", която действа в Ливан и е подкрепяна от Иран. "Хизбула" редовно обстрелва Северен Израел, откакто ЦАХАЛ нахлуха в Ивицата Газа след клането на "Хамас" на 7 октомври 2023 г.

Ударената установка е в южноливанския квартал Ат-Тири. Поразена е и сграда, използвана от терористичната групировка в Кафр Кила, съобщават израелските военни.

Ударите са нанесени, след като във вторник вечерта "Хизбула" изстреля над 40 ракети по Северен Израел.

Още: САЩ одобри продажбата на Израел на различно военно оборудване

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес