Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел прехвана далекобойни ракети над Тел Авив, "Хизбула" изстреля още към Хайфа (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 15:23 часа • 575 прочитания

Две ракети с голям обсег, изстреляни към Израел от Ливан, са били успешно прехванати от противовъздушната отбрана, съобщават Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

По време на атаката в Тел Авив и близките градове, както и в района на Назарет в северната част на страната, прозвучаха сирени. Няма данни за пострадали или нанесени щети в резултат на нападението.

Още: "Луфтханза" спира за дълго време полетите си до Бейрут и Техеран

Над 20 ракети полетяха към Хайфа

По-късно към района на Хайфа в Северен Израел, точно на средиземноморското крайбрежие, е бил изстрелян бараж от около 20 ракети от Ливан. Към Кирят Шмона са били изстреляни още 10 ракети.

От ЦАХАЛ съобщават, че някои от тях са били прехванати, но други са причинили щети - тепърва ще се изяснява какви.

Отделно от това е бил свален пети дрон днес, 23 октомври, който не е навлязъл във въздушното пространство на Израел. ЦАХАЛ публикуваха кадри на прехванат сутринта над Ейлат иракски дрон:

Израел също обстрелва "Хизбула" в Ливан, нанасяйки множество въздушни удари по пристанищния град Тир малко след като нареди на жителите му да се евакуират, предаде Al Jazeera.

Още: Израел потвърди, че е ликвидирал още един потенциален лидер на Хизбула

Галант: Когато ударим Иран, ще се разбере за какво сме се готвили

Междувременно израелският военен министър Йоав Галант изнесе реч пред пилоти и екипажите на самолети във военновъздушната база "Хацерим". Той заяви, че „след като нанесем удар в Иран, всички ще разберат какво сте направили в процеса на подготовка и обучение“.

„Всички, които преди година мечтаеха да ни победят и да ни нападнат, платиха висока цена и вече нямат тази мечта“, добави той, цитиран от The Times of Israel.

Израел вече обяви, че ще отговори на нападението с балистични ракети на Иран, което се случи на 1 октомври.

Още: Как Израел е планирал да нападне Иран: ФБР разследва теч на секретна информация

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес