Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ислямска държава" готви атаки на Олимпиадата (ВИДЕО)

31 юли 2016, 10:37 часа • 4322 прочитания

Ислямистите подготвят и въздушни удари с помощта на дронове.

Европейското първенство по футбол се размина без терористични атаки. Французите си свършиха работата, призовавайки на помощ 100 хил. добре обучени представители на различни полицейски подразделения и армията. Зверските мерки за сигурност дадоха резултат, но на дневен ред сега са опасенията за започващата след броени дни Олимпиадата в Рио.

До последно бразилските власти се занимаваха с довършителните работи по спортните бази в столицата на игрите. Борбата с опасните зарази и местната престъпност също глътнаха много от енергията на организаторите. Въпросът е дали те са достатъчно подготвени да посрещнат предизвикателствата на развиващия се с часове международен тероризъм, пише 24 часа.

От "Ислямска държава" са убедени, че могат за пореден път да ужасят света, окървавявайки игрите. Спецслужбите на няколко страни си размениха прихванати съобщения на ислямистите, в които те се надъхват за мащабна атака по спортисти и туристи на започващата на 5 август Олимпиада. Терористите се съветват едни други за различни видове атаки, с които да отнемат човешки животи и да насаждат страх.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес