Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иран отменя печатите в паспортите на туристите

19 август 2018, 18:30 часа • 2194 прочитания

Иранските власти се готвят да отменят поставянето на печати в паспортите на чуждестранните туристи при влизане и излизане от страната. С тази мярка се цели да се противодейства на американските санкции, които могат да доведат до въздържане у желаещи да посетят страната, съобщава БГНЕС.

„Полицията и министерство на външните работи на Иран вече одобриха тази инициатива. Сега очакваме одобрение от страна на правителството“, каза вицепрезидентът на Организацията за културно наследство и туризъм на ислямската република Али Асгар Мунесан, предаде ИРНА.

По неговите думи броят на посетилите Иран туристи през първите три месеца на годината се е увеличил с 38% , но в същото време значително е намалял броят на европейците, което се отразява негативно на функционирането на четири- и петзвездните хотели. „готвим цял пакет от мерки за поддържане на хотелите и привличане там на туристи“, добави Мунесан.

През май президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви оттегляне на страната му от ядрената сделка с Иран, обещавайки не само възстановяване на санкциите срещу Техеран, но и увеличаване на наказателните мерки.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес