Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хлапета изминаха 1000 км с крадена кола

15 юли 2019, 10:35 часа • 1687 прочитания

Четири деца задигнали кола и предприеха пътешествие от 1000 км из Австралия, преди да бъдат заловени от полицията.

Едно 14-годишно момче, две по-малки от него с една година и момиче на 10 г. започнали епичното си пътуване в събота. Приготвили си пари, въдици и „взели назаем“ автомобил от едно от семействата, живеещи в крайбрежния град Рокхемптън в Куинсленд. Едно от децата оставило бележка за семейството си, в която им разказва за плановете.

Полицията в Куинсленд заяви, че колата е била забелязана рано в неделя сутрин в отдалечения град Банана, където се твърди, че децата откраднали бензин, преди да продължат пътя си на юг.

Колата е намерена в неделя вечер близо до Графтън, в съседния щат Нов Южен Уелс, на около 11 часа път с кола от Рокхемптън.

Полицията в Нов Южен Уелс заяви, че на полицаите се наложило да използват сила, за да влязат в автомобила, след като децата отказали да излязат, предаде БГНЕС.

"Те се бяха заключили в колата и полицията трябваше да използва палка, за да ги арестува", каза инспектор пред репортери.

Не се съобщава кое от децата е било на волана, но според полицията е вероятно те да са се сменяли, доколкото пътя е бил доста дълъг.

В момента тече полицейско разследване на няколко простъпки, за които се предполага, че невръстните пътешественици са извършили.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес