Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хамас съобщи на Хизбула, че приема предложение за спиране на огъня в Газа

05 юли 2024, 18:27 часа
Реклама

Палестинското ислямистко движение "Хамас" информира съюзниците си от ливанското шиитско движение "Хизбула", че се е съгласило с предложение за спиране на огъня в ивицата Газа, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на двама човека, запознати с въпроса.

Делегация на "Хамас", оглавена от висшия представител на движението Халил ал Хая, се срещна в Бейрут с лидера на "Хизбула" Хасан Насралла и го информира за най-скорошните развития, казаха източниците на Ройтерс.

Още: CNN: Израел и "Хамас" пред примирие, но с редица условия

По-рано движението "Хизбула", което разполага с подкрепата на Иран, каза, че Насралла и Хая са обсъдили най-скорошното развитие на преговорите, насочени към спиране на огъня в ивицата Газа, пише БТА.

Единият от източниците, представител на "Хизбула", каза на Ройтерс, че ливанското движение ще сложи край на престрелките с Израел през ливанско-израелската граница, ако бъде постигнато спиране на огъня в Газа.

Висш американски представител каза вчера, че движението "Хамас" е внесло съществени корекции в позицията си по отношение на евентуална сделка за освобождаването на израелските заложници, които държи в Газа.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес