Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган: Заедно ще преодолеем това бедствие

06 февруари 2023, 10:10 часа • 1324 прочитания

Надяваме се, че заедно ще преодолеем това бедствие възможно най-скоро и с най-малко щети и продължаваме работата си, написа турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Twitter. 

Припомняме, че рано тази сутрин мощно земетресение разтърси Югоизточна Турция и Сирия, а броят на жертвите нараства. По-рано властите в Турция съобщиха, че щети има в 10 града, сред които Газианте, Кахраманмараш, Хатай, Османие, Адияман, Малатия, Санлиурфа, Адана, Диярбекир и Килис. ОЩЕ: Стотици загинали и хиляди ранени след земетресението в Турция и Сирия (ВИДЕО)

Ердоган отчита, че земетресението е било усетено в много части на Турция. "Всички наши съответни звена са в готовност под координацията на звеното за управление на извънредни ситуации. Нашите издирвателно-спасителни екипи бяха изпратени незабавно в засегнатите от земетресението райони. Нашето МВР, Министерство на здравеопазването, звеното за извънредни ситуации, областните управители и всички останали институции започнаха бързо да работят. Координираме работите, започнали след земетресението", увери турският президент.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес