Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган се закани за закрие Туитър

20 март 2014, 20:47 часа • 19405 прочитания

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обеща да закрие Туитър, две седмици след като каза, че ще забрани Фейсбук и Ютюб, "ако е необходимо", съобщава в."Хюриет дейли нюз", предаде БТА.

"Ще изкореним Туитър. Не ме интересува какво казва международната общност. Всеки ще види мощта на турската република", заяви днес Ердоган на предизборен митинг в Бурса, десет дни преди местните избори на 30 март.

На 25 февруари Ердоган обвини "роботното лоби", че е насочило атаките си срещу правителството чрез съобщения в Туитър, припомня в."Хюриет дейли нюз".

По време на протестите за парка Гези през юни Ердоган определи социалната мрежа Туитър като "бедствие" и заяви, че "там /в Туитър/ има пълни лъжи".

На 6 март премиерът заплаши, че ще забрани Фейсбук и Ютюб, "ако е необходимо", чрез приет наскоро спорен закон. Няколко дни по-късно Ердоган направи крачка назад от тази от заплаха.

В коментар, публикуван в проправителствения в. "Йени шафак", той заяви, че правителството е решено да се бори с "фалшифицираните и монтирани" записи в интернет, но призна, че не стои въпрос за пълна забрана на социална медия.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес