Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама ранени при стрелба в Източен Йерусалим

18 април 2023, 10:14 часа • 449 прочитания

Въоръжен мъж откри огън по автомобил в Източен Йерусалим, ранявайки леко двама души, съобщи израелската служба за спешна помощ, цитирана от Франс прес.

Нападението идва след продължителна ескалация на насилието и на фона на повишено напрежение по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който тази година съвпадна с еврейската Пасха.

ОЩЕ: Терористичен акт на автобусна спирка в Йерусалим: Двама загинали и шестима ранени (СНИМКИ)

Израелската полиция съобщи, че заподозреният нападател е открил огън по автомобил в района на Шейх Джара в Източен Йерусалим, където през последните години се наблюдава силно напрежение между палестинци и еврейски заселници.

Службата за спешна помощ съобщи, че са пострадали двама мъже. Те обаче са продължили да карат и са съобщили на полицията, преди да получат медицинска помощ.

Силите на реда издирват извършителите, пише БТА.

След войната през 1967 г. Израел анексира Източен Йерусалим, който включва обградения със стени Стар град и неговите свети места, като този ход не е признат от международната общност. Израел смята Йерусалим за своя вечна и неделима столица. Палестинците от своя страна искат Източен Йерусалим да бъде столица на бъдещата им независима държава.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес