Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джихадисти обстрелваха джамия в Алепо, сирийската армия с нов успех

01 февруари 2020, 08:41 часа • 2678 прочитания

Джихадисти обстрелваха джамия в град Алепо, но за щастие няма пострадали и многобройни жертви, защото обстрелът бе извършен в момент, когато нощният намаз бе приключил, а сутрешният още не бе започнал, разказаха местни жители пред журналисти.

Обикновено в една от най-големите джамии в района Шахба се събират за молитва над 500 души. От съображения за сигурност местните власти затвориха намираща се наблизо детска градина.

Последният месец това е петият случая на обстрел срещу джамия. На призивите на властите и духовенството да спрат обстрелите терористите отговарят с нови атаки.

Междувременно, сирийската армия освободи селището Хиш, до което се намира наблюдателен пост на турските военни, съобщи новинарският портал Al Masdar.

Хиш е бил превзет след непродължителен бой с терористите от групировката "Джебхат ан-Нусра", които понесоха загуби и отстъпиха. Предните дни в този район бяха освободени още 6 селища.

На 27 януари сирийските войски блокираха турски пост в селището Маар-Хатат в околностите на град Маарет ен Нуумана, който бе крепост на терористите. В отговор Анкара предупреди Дамаск, че ще вземе мерки за защита на своите военни. Президентът Реджеп Ердоган дори изрази готовност да използва сила "за нормализиране на ситуацията в северозападна Сирия".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес