Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чък Хейгъл се появи в Ирак без предупреждение

09 декември 2014, 10:43 часа • 9799 прочитания

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл пристигна в Ирак на неочаквано посещение, съобщи телевизионният канал "Скай нюз - Арабия".

По съображения за сигурност не се разкриват подробности за посещението на ръководителя на Пентагона. Вчера, 8 декември, Хейгъл посети Кувейт, припомня БГНЕС. Там беше обявено, че международната коалиция за борба с "Ислямска държава" изпраща в Ирак 1500 военнослужещи, които да обучават местните сили за сигурност.

Преди два дни пък министърът на отбраната беше в Афганистан на последна визита преди изтеглянето на бойните сили на НАТО и оттеглянето му от Пентагона. Хейгъл заяви, че е оптимист за бъдещето на Афганистан, след като пристигна, за да отбележи края на най-дългия конфликт в историята на САЩ след 13-годишно военно американско и международно присъствие.

Де факто Хейгъл вече е в оставка, след като американският президент Барак Обама я обяви още на 25 ноември. 68-годишният Хейгъл, който беше единственият републиканец в кабинета на Обама, е бивш военен от Виетнам, противник на намесата на всяка цена. Той стана министър на отбраната преди по-малко от две години.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес