Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Братът на Карзай се кандидатира за президент

06 октомври 2013, 19:32 часа • 25349 прочитания

Трима влиятелни политици са подали документи за участие в президентските избори в Афганистан. Днес бе последният ден, в който се приемаха документи за регистрация, съобщава КРОСС.

Сред кандидатите е братът на настоящия президент Хамид Карзай – Каюм. Негови съперници ще бъдат бившият министър на финансите Ашраф Гани и бившият външен министър Залмай Рашид.

Има още двама души, внесли документите си предишните дни. Това са Абдул Расул Сайаф- привърженик на ислямисткия фундаментализъм и противник на талибаните, който възнамерява да укрепи отношенията с НАТО, както и Абдула Абдула - опозиционен политик, обещаващ конструктивни мирни преговори с въоръжената опозиция и развитие на икономиката. Много от анализаторите сочат именно Абдула като фаворит за поста.

Самият Хамид Карзай (на снимката) не може да участва в изборите, които ще се проведат през април 2014 година, тъй като е прекарал два мандата като президент. Отзивите за неговото управление бяха противоречиви, тъй като много афганистанци го възприемаха като пионка на САЩ.  

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес