Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бомбай забрани селфитата заради смъртни случаи

25 февруари 2016, 13:40 часа • 2394 прочитания

Бомбай забрани селфитата в 16 различни области на града, след като смъртните случаи заради манията започнаха да се увеличават драстично.

Големите индийски градове са пълни с хора с протегнати ръце, които се усмихват на телефона си. Дори премиерът Нарендра Моди си публикува селфита с различни световни лидери, пише "Индипендънт".

Но самоснимачката на мобилния може да има пагубни последствия.

Индия е държавата с най-много хора, умрели докато правят снимки на себе си с 19 от общо 49 смъртни случаи в света. Статистиката може да се оправдае и отчасти заради огромния размер на Индия -1,25 милиарда граждани и един от най-бързо развиващите се пазари на смартфони.

Но сега властите в Бомбай призоваха гражданите и туристите да не предприемат излишни рискове и забраниха селфитата в опасните райони.

По-рано този месец 18-годишен ученик загуби равновесие и падна от скала, докато се опитваше да си направи снимка. Той падна във водата на язовир и се удави заедно с негов съученик, който скочи, за да се опита да го спаси. Миналия месец 18-годишно момиче падна от известната туристическа атракция – „Bandstand Fort”

И през януари 2014 г., трима ученици на възраст от 20 до 22 години загинаха, след като се опитаха да си направят снимка пред бързо приближаващ влак.

Вече снимките на опасни зони без парапети и крайбрежни места ще бъдат забранени, а нарушителите ще се наказват и с парична глоба.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес