Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бинали Йълдъръм: Анкара координира действията си в Идлиб с Москва

08 октомври 2017, 14:43 часа • 1761 прочитания

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, че правителството координира с Москва действията си в сирийската провинция Идлиб, цел на които е осигуряването на безопасност в нея, предаде РИА Новости.

„Ние ще осигурим безопасността в Идлиб. Работим заедно с Русия по въпроса“, заяви Йълдъръм пред местни медии.

По-рано в събота президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турската армия е готова да се присъедини към операцията в сирийската провинция Идлиб, започната от опозиционната Свободна сирийска армия.

Междувременно турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че страната цели предотвратяването на конфликт в сирийската северозападна провинция Идлиб, предаде Anadolu Agency.

„Темата Идлиб е следната: ние постигнахме споразумение в Астана. Защо? Ние искаме да предотвратим конфликта в този регион. Това е зона за снижаване на конфликта“, заяви още Чавушоглу, цитиран от агенция "Фокус".

Той добави, че Астана е платформа за засилване на мерките за засилване на доверието и за слагане на край на сирийския конфликт. Той добави, че „сега нашата цел е да съживим Женевския процес“.

Припомняме, че турската армия разположи в събота напълно екипирани екипи от командоси по границата на страната със Сирия.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес