Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бегълци крокодили от ферма издирват в Китай (ВИДЕО)

12 септември 2023, 15:25 часа • 2137 прочитания

Китайски град е започнал операция за откриване на голям брой крокодили, които са избягали при наводненията в региона през последните дни, съобщиха властите.

Миналата седмица тайфун донесе продължителни проливни дъждове в южната част на Китай, които предизвикаха наводнения в Хонконг и други райони.

Пороите в района на град Маоминг в провинция Гуандун доведоха до преливане на езеро в търговска ферма за крокодили, от която избягаха над 70 животни, съобщиха местните медии.

Още: Полицията в ЮАР издирва крокодили-бегълци

Човек, отговорил на телефона на местната служба за управление на извънредни ситуации, заяви пред АФП, че длъжностните лица "работят за справяне" с избягалите влечуги.

Лицето не каза колко животни все още са на свобода и дали досега са били намерени.

Видеоклип, публикуван от подкрепяния от държавата вестник "Пекин нюз", показва как спасители в червени униформи претърсват наводнените полета със спасителни лодки.

На други кадри се виждаха няколко огромни крокодила, които лежаха на пътя, а страховитите им челюсти бяха стегнати с червена лента.

Още: Крокодили ловуват в наводнени индийски улици (ВИДЕО)

"Крокодилите все още са във водата и няколко правителствени отдела работят за залавянето им", съобщава свързаното с държавата Китайско национално радио (CNR), като се позовава на местното земеделско бюро.

"Конкретната ситуация все още се разследва... (включително) конкретният брой на крокодилите", заяви CNR.

Крокодилите се отглеждат в Китай заради кожата и месото им, което понякога се използва в традиционната медицина.

Според CNR в засегнатия район се намира "тематичен парк за крокодили" и "най-голямата база за отглеждане на крокодили в страната".

"Крокодилите са кръвожадни животни - със сигурност биха ухапали хора", пише един загрижен потребител в социалната мрежа Weibo.

"Не се притеснявайте, те ще ви оставят на мира, след като ви изядат", шегува се друг.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес