Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън на среща с Нетаняху: Изглежда атаката срещу болницата в Газа е извършена от "другия отбор" (ВИДЕО)

18 октомври 2023, 13:37 часа • 5421 прочитания

Американският президент Джо Байдън заяви днес на срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху, че явно „другият отбор“ е отговорен за удара по болницата в Газа, коментирайки експлозията от снощи, станала причина за голям брой жертви. Намекът, че вероятно палестинските въоръжени групировки, а не израелската армия стоят зад удара е повече от очевиден, въпреки че Байдън не добави никакви подробности нито се позова изрично на доказателства. 

Данни за удара обаче, припомняме, бяха предоставени от израелските отбранителни сили. ОЩЕ: Версията за ракета, ударила не болницата в Газа, а паркинга ѝ, набира сила (СНИМКИ и ВИДЕА) 

„Бях дълбоко натъжен и възмутен от вчерашния бомбен атентат в болница в Газа. Въз основа на това, което видях, изглежда, че е направено от другия отбор, а не от вас. Въпреки това има много хора, които не са убедени“, каза американският президент.

Той отново потвърди подкрепата на Вашингтон за Израел като заяви, че страната му ще предостави на еврейската държава всичко необходимо, за да се защити на фона на продължаващите военни действия.

Байдън каза още, че САЩ скърбят заедно с Израел заради човешките загуби, които страната е претърпяла заради терористичните атаки и отбеляза, че "Хамас" не представлява целия палестински народ и му е донесъл само страдание.

Байдън коментира също така, че вече 31 американци са сред над 1400-те души, убити в Израел при атаката на 7 октомври и последващите бомбардировки.

ОЩЕ: Самовзривиха се: Израел демонстрира с ВИДЕО защо се случи трагедията с болницата в Газа 

Посещението на Байдън в Израел днес е поредна проява на подкрепа за израелците. 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес