Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Азербайджан дава над 5 млн. долара за населението в Карабах

17 декември 2020, 17:38 часа • 2362 прочитания

Правителството на Азербайджан разпореди да се предоставят 9 млн. маната (ок. 5,3 млн. долара) за компенсации на мирното население, претърпяло загуби по време на конфликта в Карабах, предаде БГНЕС.

Средствата ще бъдат разпределени между изпълнителната власт в градовете и районните центрове, които бяха подложени на обстрел, съобщи правителствената пресслужба.

Компенсациите за нанесени щети или загуба на имуществото ще бъдат изплатени в рамките на 10 дни на базата на списъци, изготвени от работни групи във всеки от засегнатите райони.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев разпореди на 14 декември на мирното население да бъдат изплатени компенсации. Съгласно указанията, загубилите имуществото си в резултат на унищожение или сериозно повреждане на своите жилища семейства ще получат по 6 000 маната (ок. 3,5 хил. долара), като на всеки член от семейството се полагат допълнително по 1,5 хил. маната (ок. 900 долара) за загуба или повреда на личните вещи. Всяко семейство, чието жилище е с незначителни повреди, ще получи по 1 000 маната ( ок. 590 долара).

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес