Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралийският похитител се казва Ман Харон Монис

15 декември 2014, 16:56 часа • 19510 прочитания

Мъжът, който взе заложници в кафене в Австралия, е четиридесет и деветгодишния Ман Харон Монис, който е иранец по произход, предаде Sky News.

Престъпникът, познат още под псевдонима „шейх Харон”, е пристигнал в Австралия през 1996 година като бежанец. Той е самопровъзгласил за шейх и проповедник от "Ислямска държава".

През миналата година срещу него е било образувано дело за убийство, но е бил пуснат под гаранция.

Заложническата драма в Сидни продължава вече 14-ти час, а кафенето е обградено от тежко въоръжени служители на полицията и на специалните части.

Дори в тази напрегната и драматична ситуация обаче в Сидни мнозина се държат неадекватно.

Хора масово започнаха да си правят селфита на мястото, където похитителят държи заложниците.

След снимките бяха пуснати в социалните мрежи обаче, се зародила вълна от възмущение, съобщава "Дейли Мейл".

"Много от хората, направили си селфи, се усмихват на снимките, все едно са на туристическа обиколка, а не минават покрай трагичен инцидент", роптаят хора, видели фотосите.

"Такива селфита трябва да се забранят. Не е нормално да се снимаш на място, на което е застрашен животът на много хора", пише друг възмутен интернет потребител.

От сутринта няколко заложници успяха да избягат от кафенето в центъра на Сидни. Той продължава да държи в плен около 30 души. По-рано успяха да се освободят две жени и трима мъже, за които има потвърждение от полицията.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес