Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралийска компания е поредната, която съди Twitter, че не си е плащал сметките

03 юли 2023, 14:39 часа • 1070 прочитания

Австралийска компания е завела иск срещу Twitter в американски съд за 1 милион австралийски долара (665 000 американски), че не си е платил сметките за извършена работа в четири държави.

Искът на базираната в Сидни "Фасилитейт" (Facilitate) е подаден в регионалния съд в северния район на Калифорния. В него се твърди, че Twitter е нарушил договорните отношения, като не е заплатил сумите по фактура, съобщава Reuters.

Искът е поредният подобен срещу компанията, откакто Илон Мъск я закупи в края на миналата година за 44 милиарда долара.

"Фасилитейт" твърди, че през 2022 г. и началото на 2023 г. е инсталирала сензори в офисите на Twitter в Лондон и Дъблин, преоборудвала е изцяло офиса в Сингапур и е почистила офиса в Сидни. За тази работа Twitter й дължи съответно 203 000 лири, 546 000 сингапурски долара и 61 300 австралийски долара.

ОЩЕ: Техно-гладиатори: Италия предложи на Мъск и Зукърбърг да се бият в Колизеума 

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/curious/tehno-gladiatori-italija-predloji-na-mysk-i-zukyrbyrg-da-se-bijat-v-kolizeuma-news_2003634.html © Actualno.com

През май бивша ПР компания подаде иск срещу Twitter за неплащане на сметки, а по-рано пред годината същото стори и консултанската компания "Инисфрий" (Innisfree), като тя търси 1,9 милиона долара за неразплатени услуги. През януари пък "Краун истейт" (Crown Estate), която управлява имотите, притежавани от британската корона, заведе дело срещу Twitter за неплащане на наема в лондонската си централа.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес