Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австралия: Арест на трима души, избягали от COVID център за карантинирани

01 декември 2021, 08:12 часа • 2285 прочитания

Австралийската полиция е арестувала трима души, които са избягали посред нощ от комплекс за карантинирани заради коронавируса.

Центърът "Хауърд Спрингс" близо до Даруин в северната част на страната е едно от основните карантинни съоръжения в Австралия за хора, които се връщат в страната.

Полицията съобщи, че тримата са прескочили ограда, за да избягат от обекта. Полицаите ги откриват след продължително издирване днес. Предишния ден и тримата са дали отрицателни тестове за коронавирус.

Длъжностните лица не посочват дали избягалите са завръщащи се от чужбина пътници или местни жители, които са под карантина. През последните дни в центъра са били настанени и хора, заразени с COVID-19 от клъстър в Катерин, град на 300 км.

От днес полицията е поставила контролно-пропускателни пунктове около комплекса и проверява автомобилите, преминаващи през района.

Миналия петък 27-годишен мъж прескочил оградата на центъра и избягал с чакащ го автомобил в центъра на Даруин, предаде Би Би си. По-късно той бе арестуван, въпреки че тестът му за CFVID-19 е бил отрицателен.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес