Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака или учение: В Иран проехтяха взривове (ВИДЕО)

24 февруари 2023, 06:35 часа • 2003 прочитания

Взривове са станали факт при иранския град Карадж тази нощ. Каква обаче е точната причина, все още не може да се каже със стопроцентова сигурност.

В социалните мрежи се появиха кадри от случилото се. Започнаха и спекулации за нова атака срещу производствена мощност на дронове „Шахед“ - същите, които Руската федерация масово използва във войната в Украйна.

Със сигурност обаче при Карадж е действала иранската ПВО – това беше показано във видео от персийската служба на BBC. Иранската новинарска агенция IRNA обяви, че е имало военни учения и че наистина ПВО системите са активирани.

В края на януари имаше няколко атаки с дронове срещу обекти в Иран: Серия от атаки в Иран, Израел ли нападна? (ВИДЕО) А вчера израелският Канал 12 съобщи, че Израел се подготвя за удари срещу обекти на иранската ядрена програма. Според информацията, израелският премиер Бенямин Нетаняху е провел 5 срещи с висши представители на военните и разузнаването, както и с ръководителя на "Мосад", за да обсъжда операции срещу Иран.

Калоян Константинов: Война в Иран ще е катастрофална за целия свят (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес