Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асад смята да остане на поста си до 2021 г.

01 ноември 2016, 21:06 часа • 1515 прочитания

Сирийският президент Башар Асад няма намерение да напусне поста преди 2021 година, пише американският вестник The New York Times.

Изданието отбелязва, че тази позиция Асад е изразил на среща с журналисти и аналитици от САЩ и Великобритании, състояла се вчера в Дамаск. Той посочил, че подкрепата на метежниците в страната му от страна на Запада е грешка, а отговорността за войната в Сирия носят най-вече Вашингтон и привържениците на радикалния ислям.

В публикацията се посочва, че Асад изключил възможността за политическа трансформация в държавата, преди правителственине сили да удържат победа във войната, а също че не смята да напуска поста си преди да изтече третия му мандат през 2021 година. Той също изразил увереността си, че правителствените сили са способни да възвърнат контрола си върху цялата територия на страната.

Асад изтъкнал още, че Западът се стреми към смяна на режима в Сирия. „Главната причина е отстраняване на правителството. Правителството не отговаря на критериите на САЩ“, посочил на срещата президентът на страната.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес