Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асад: Ще прочистим терористите от Сирия

07 август 2012, 18:17 часа • 5817 прочитания

Сирийският президент Башар ал-Асад изрази решителността си да унищожи бунта срещу режима си. Той направи това на срещата си с иранския пратеник Саид Джалили, който от своя страна го увери в подкрепата на Техеран срещу бунтовниците, които искат да разбият Сирия, съобщи агенция Сана.

Във връзка със срещата сирийската телевизия показа президента Асад да разговаря с Джалили и иранската делегация. Сирийският президент не се беше появявал по телевизията от полагането на клетва на новия министър на отбраната на 22 юли.

"Сирийският народ и правителството му са решени да прочистят страната от терористи и да преборят безмилостно тероризма", заяви Асад пред Джалили, пратеник на върховния ирански водач аятолах Али Хаменей.

"Иран няма да позволи никога да се разруши съпротивителната ос, в която Сирия е един от основните стълбове", заяви Джалили и допълни, че "положението в Сирия не е вътрешна криза, а конфликт между оста на съпротива в този регион" срещу Израел и САЩ.

Страната "е на път да провали външните планове, насочени срещу съпротивителната ос и мястото, което Сирия има в нея", допълни Асад. Сирийският президент прие Джалили, секретар на Върховния съвет за национална сигурност, който пристигна от Бейрут. Преди това Джалили заяви, цитиран от кореспондента в Дамаск на иранската телевизия "Ал-Алам", че "решението на кризата в Сирия трябва да дойде от вътрешността на страната чрез национален диалог, а не чрез намесата на външни сили. Сирийският народ се противопоставя на всеки план, подкрепен от ционистите и САЩ", допълни Джалили.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес