Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Армения изпрати на Азербайджан проект за мирно споразумение

16 февруари 2023, 10:07 часа • 1379 прочитания

Армения е завършила проекта за мирно споразумение с Азербайджан и го е изпратила на Баку и на страните от Минската група на ОССЕ. 

"Армения завърши работата по проекта за споразумение за установяване на мир и отношения с Азербайджан и нашите предложения бяха изпратени на Азербайджан. Предадохме ги и на страните от Минската група на ОССЕ", каза премиерът Никол Пашинян на правителственото заседание на 16 февруари, цитиран от ТАСС.

"Надяваме се, че ще бъде възможно да се надгради напредъкът, отбелязан в трите кръга на преговорите. Подписването на документа не трябва да се превръща във война, а наистина да означава траен мир. Още веднъж отбелязвам, че съм готов да подпиша мирното споразумение, готов съм да поема тази отговорност", добави той.

ОЩЕ: Чавушоглу: Армения ни подаде ръка на приятелство 

Във връзка със ситуацията в Лачинския коридор Пашинян заяви, че в сряда Азербайджан е отворил, а след това за два часа е прекъснал доставките на газ за Нагорни Карабах, като добави, че по този начин Баку е демонстрирал негативните си намерения спрямо местното население.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес