Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американски войници стреляха по цивилни в Сирия, има информация за убит (ВИДЕО)

13 февруари 2020, 17:54 часа • 8475 прочитания

Американски войници стреляха по цивилни жители, събрани на контролния пункт на сирийската армия източно от град Камишли, провинция Хасеке (североизточна Сирия), съобщава сирийската държавна агенция САНА, цитирана от ТАСС.

Според сирийската медия, в резултат на инцидента е загинал един човек. Според различни информации става въпрос за 14-годишно момче от град Хирбат Амо.

Предполага се, че местните жители са се събрали на контролния пункт, за да попречат на американските военни да преминат през контролния пункт.

Според сирийския телевизионен канал "Ал Акбария", в сряда сутринта четири американски бронирани машини са се опитали да се приближат до контролно-пропускателния пункт на сирийската армия в едно от селата източно от Камишли, но местните жители са блокирали пътя им, хвърляйки камъни по американските войници.

От своя страна телевизионният канал "Ал Арабия" съобщи в сряда за сблъсък между сирийски правителствени сили и американски патрул край Камишли, който причинява смъртта и наранявания на няколко сирийски войници.

Крайно интересно е отношението на американската страна към инцидента. В него те определят сирийците като "окупатори" на собствената им територия.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес