Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

40-метрова колесница се срути по време на ежегоден фестивал в Индия (ВИДЕО)

10 април 2024, 09:58 часа • 1603 прочитания

По време на религиозно и културно събитие в Карнатака, Индия, 36-метрова храмова колесница се срути, предизвиквайки суматоха. Злополуката се случи сред оживената атмосфера на годишния фестивал на храма Huskur Madduramma, който привлече хиляди поклонници от над 10 села, съобщава ABP.

Още: Рожден ден по индийски: Ето какво разрязаха вместо торта (ВИДЕО)

Сред усилията на стотици поклонници да повдигнат изящно украсената колесница с помощта на въжета, завързани от всички страни, структурата губи равновесие и се срутва на земята. Няма съобщения за ранени след инцидента, по информация от India Today. С помощта на трактори и волски каруци срутената колесница е успешно върната в първоначалното си положение.

Какво представлява фестивалът?

Ежегодният фестивал Huskur Madduramma, привлича тълпи от далеч, като колесниците са центъра на събитието. Очарованието на фестивала обаче се губи през годините, тъй като броят на участващите колесници е намалял значително от над сто преди десетилетие до едва 10 до 15 в последно време.

Фестивалът на храма Madduramma Devi в Huskuru е известен като Huskur Jatre и е популярен с огромните колесници тип пагода, теглени към храмове от околните региони. Това е древен фестивал и се казва, че датира отпреди повече от 500 години.

Още: Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия и да застане до Киев

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес