Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

24/7: Електронни гривни информират за температурата на китайските ученици

11 май 2020, 12:54 часа • 2384 прочитания

Електронни гривни ще мерят температурата на учениците. Засега те са разпределени в пет района на Пекин и ще се ползват основно от средношколци. Изпитания на технологията за наблюдение на температурата вече са проведени в 18 гимназии в градския район Фънтяй.

Заради коронавируса в момента Китай разполага със система от приложение и  термокамери в обществените зони. При посещение някъде се изисква да се покаже историята на приложението - което е със зелени, жълти и червени оценки, определящи риска от заразяване на човек въз основа на историята на пътуванията му.  За системите за следене можете да научите повече в разказа за китайски град от почти месец без коронавирус, в който животът е като на друга планета (ВИДЕО)

Сега към тази система за контрол се добавят и гривните на учениците, които ще предоставят данни за температурата в реално време. Чрез специално онлайн приложение родителите ще могат да наблюдават училищата и децата си, съобщава "Pekin Daily".

"Гривната е подобна на нормален фитнес тракер ... Препоръчваме на учениците да ги носят 24 часа на ден", казва учител пред медията.

Ако температурата на ученика се повиши над 37,2 градуса, гривната ще подкани учителя си да предупреди полицията, съобщи държавният "Beijing News", цитиран от БГНЕС.

През последните няколко седмици множество училища в Китай постепенно отвориха врати, но с допълнителни мерки за сигурност и безопасност на здравето. В Пекин това се случи в края на април, като учениците там бяха три месеца в изолация.

Ежедневното наблюдение на температурата, задължителното носене на маски и политиките за социално дистанциране се превърнаха в новото нормално в училищата в Китай.

Някои провинции взеха допълнителни бдителни мерки за връщане към училище.

Китайската южна провинция Гуандун, например, изиска в края на април всички 167 000 от върналите се в клас средношколци и 30 000 учители да бъдат подложени на тестване на нуклеинова киселина.

Китай до голяма степен постави под контрол вируса, стартирал в централния град Ухан, но страната остава в колебливото положение за евентуално начало на втора вълна от инфекции.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 май

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес