Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

21 души загинаха от студ в Тайланд за 3 дни

27 януари 2016, 10:13 часа • 2442 прочитания

Двадесет и един души са загинали от хипотермия в Тайланд за три дни аномален студ, съобщава РИА Новости, като цитира центъра за предупреждение за природни катастрофи на Тайланд.

"В момента имаме потвърдена информация за 21 загинали от хипотермия, основно в северните и североизточните провинции, където сега е най-студено и нощните температури падат около и под нулата", казват от центъра.

"Но ние разбираме, че тази цифра за съжаление не е окончателна. Информацията, получавана от провинцията във втората половина на деня, ще бъде обобщена и публикувана вечерта", допълват оттам.

Сред загиналите от студ тази година са не само възрастни хора, които най-често стават жертви на аномалните за субтропическите страни студове, но и няколко мъже и жени на възраст между 30 и 40 години. Според информация на медицинските служби загиналите на млада и средна възраст употребявали алкохол преди сън, за да се стоплят, но нямали достатъчно топли дрехи за студеното време.

В сряда в централната част на страната започнало затопляне, което според прогнозите ще достигне северната и североизточната част на Тайланд в близкото денонощие. Сега температурата в Банкок се е покачила от сутрешните 13 градуса до 24.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес