Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15 ракети полетяха от Ливан към Израел, ЦАХАЛ се похвалиха с убийство на бойци от "Хизбула" (ВИДЕО)

09 август 2024, 14:10 часа • 1164 прочитания

За един час от Ливан, където действа групировката "Хизбула", са били изстреляни повече от 15 ракети по района на Кирят Шмона в Северен Израел, съобщи израелската армия (ЦАХАЛ) на 9 август.

Според ЦАХАЛ и местните власти повечето от ракетите са били прехванати, а поне две са попаднали в града и са причинили щети. Не се съобщава за ранени, пише The Times of Israel.

Всичко това се случва на фона на огромно напрежение в региона и риск от разширяване на войната в Ивицата Газа след убийството в Иран на лидера на "Хамас" Исмаил Хания.

Още: Заради Палестина: Израел изгони 8 норвежки дипломати

Убити бойци на "Хизбула"

Двама бойци на "Хизбула" са били убити при удар на израелски дрон в южноливанския квартал Накура по-рано днес, съобщават от ЦАХАЛ, като показват и видео.

Оперативните работници са били забелязани от военнослужещи от 146-а дивизия да напускат сграда, използвана от терористичната групировка, и малко по-късно дронът ги е атакувал.

"Хизбула" все още не е потвърдила смъртта им. Припомняме, че шиитската групировка е подкрепяна от най-големия враг на Израел - Иран, включително с оръжия и финанси.

Още: "Идва ли краят на войната": Израел възобновява преговорите за мир с Газа

Иран се хвали с нови крилати ракети с експлозивни бойни глави

Полуофициалната иранска информационна агенция Tasnim междувременно съобщи, че военноморските сили на Корпуса на гвардейците на ислямската революция - т.е. Иранската революционна гвардия - вече разполагали с нови крилати ракети. Те били оборудвани със силно експлозивни бойни глави, които не могат да бъдат открити.

Голям брой крилати ракети са добавени към флота на гвардейците - могат да нанесат големи щети и да потопят целите си, твърди Tasnim.

Още: Politico: САЩ са убедили Иран да не атакува Израел директно

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес