Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 афганистанки стъпкани при бой за пакистански визи

21 октомври 2020, 09:49 часа • 2360 прочитания

Най-малко 11 жени са били убити в сряда, след като тълпата от хиляди, събрали се на стадион в Джалалабад, за да кандидатстват за пакистански визи в близкото консулство на Пакистан, излезе извън контрол, съобщи АФП.

Много хора били стъпкани, когато се опитвали да излязат от стадиона в град Джалалабад, столицата на провинция Нангархар, при което най-малко 10 били ранени, каза говорителят на провинциалната болница Захер Адел.

"За съжаление тази сутрин десетки хиляди хора бяха дошли на футболния стадион, което доведе до трагичния инцидент," каза говорителят на областния управител Атаула Ходжани.

Консулството на Пакистан възобнови издаването на визи миналата седмица след седеммесечна пауза заради избухването на коронавирус.

За да не се събират големи тълпи във визовия център, кандидатите са били насочени към близкия футболен стадион в Джалалабад, каза Ходжани.

В ултраконсервативния Афганистан е обичайно жените да се редят на опашка отделно от мъжете.

Хиляди афганистанци от Нангархар и други близки провинции бяха пристигнали от ранната сутрин, за да кандидатстват за медицински визи или за да посетят роднини.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес