Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради видеокамери асеновградчани поискаха хиляди левове обезщетение

12 август 2015, 18:08 часа • 3522 прочитания

Съседи от Асеновград се съдят заради поставено видеонаблюдени в сградата, в която живеят на улица „Ат. Маринов“, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града.

Потърпевшите се оплакват, че видеозаснемането грубо нарушава личното им пространство и променя нормалния им ритъм на живот. Те се притесняват, че записите могат да бъдат използвани срещу тях. Поставилите камерите твърдят, че са го направили заради сигурността на сградата, тъй като сред тях има и трудно подвижна жена, освидетелствана от ТЕЛК. Тя също се страхувала от посегателство върху имуществото си.

Ищците претендират да им бъде изплатено обезщетение в размер на по 2 000 лева за всеки от тях. Искат също камерите да бъдат премахнати, а заснемането - преустановено. Ответниците, от своя страна, са категорични, че видеокамерите не работят.

След оглед на доказателствените материали магистратите от РС Асеновград решиха да не приемат исковете на ищците, тъй като „монтирането на камери не е действие, което да се счете за незаконно вмешателство в личния живот“. Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Пловдив в двуседмичен срок, след като бъде съобщено на страните.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес