Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 21-ви път Димитър Кумчев си спечели баша в народните борби край Асеновград (ВИДЕО)

02 февруари 2020, 09:48 часа • 22601 прочитания

За 21-ви път Димитър Кумчев спечели овена (баша) в народните борби, които се провеждат традиционно на Трифоновден в Асеновград. На финала шампионът се изправи срещу Венцислав Кацаров от пловдивското село Труд. Битката беше оспорвана и продължи повече от 6 минути. Башът, който Кумчев получи за спечеленото първо място, тежи 100 килограма, а като допълнение той бе възнаграден и със станимашки мавруд и парична награда.

Шампионът е асеновградчанин и със своите победи нееднократно е прославял името на родния си град както в страната, така и в чужбина. В Асеновград той е треньор по борба за деца. В тазгодишните народни борби в местността "Свети Трифон" се включиха над 100 състезатели от различни възрастови групи, включително и момичета. Зрителите бяха хиляди, за което спомогна и топлото и слънчево време.

"Благодаря на присъстващите, че подкрепят нас спортистите и правят всичко възможно, за да пребъдат българските традиции и занапред", каза след победата си Димитър Кумчев и вдигна на рамене 100-килограмовия овен.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес